Snart 18

Snart är det även min tur att fylla 18, känns som jag är sist av alla även om jag verkligen inte är det. Hade verkligen behövt vara 18 redan nu då vi ska ut i Cannes men tror de kommer gå bra ändå.

Har haft mycket blandade tankar och åsikter kring att fylla 18, det känns så långt bort trots att det bara är typ en månad kvar. Kommer ihåg att jag och några tjejkompisar diskuterade för nått år sedan hur sjuukt det var att vi fyller 18 och ska vara vuxna och ta hand om oss själva. Men allt tyder ju på att det knappast är så. 18 innebär ju bara att man är myndig men de allra flesta bor ju kvar hemma tills de är 20 om inte mer, man lever fortfarande under "föräldrarnas tak" vilket innebär att de fortfarande är de som bestämmer. Den största skillnaden är väl att efter skolan kommer pressen kring vad man ska göra med sitt liv. Nu när man fortfarande går i skolan är det ju det man gör och ska göra, plugga. Men när man är 18/19 och inte går i skolan längre finns det inte så mycket att förlita sig på.

Det lär ju inte vara så stor skillnad efter man fyllt 18? Saker man kan göra som inte en 17 åring kan är väl typ, ha hand om sin egen privatekonomi, klubba, frånvaroanmäla sig själv, ta körkort, gifta sig... aa typ det.

Vet inte heller hur jag ska fira mini 18års dag... fyller ju år på en lördag vilket är bra. Men vet inte om det är roligast att gå ut på klubben eller ha hemmafest eller bara några kompisar eller bara middag hemma. Vet inte om man ens ska göra en stor grej över att fylla 18 eller om det är bättre att bara låta dagen komma och sen gå...

Aja vi lär väl se.

Puss

Gillar

Kommentarer