Recept - AubergineGratäng

Tänkte bjuda på ett trevligt, mycket mycket gott recept på min long time favourite maträtt. Går att variera på massa sätt, min mamma brukar t.ex göra med köttfärs. Jag som ska försöka äta mer vegetariskt (efter att ha sett den där vidriga videon på kossorna och grisarna som har gone viral) så gjorde jag på mormors sätt istället. Utan köttfärsås.

Så allt du behöver är 2 auberginer, olivolja till stekning, 1 gul lök (jag hade en halv funkar lika bra), 1 vitlöksklyfta, två matskedar tomatpuré, 500g krossade tomater (jag hade bara 300g så slängde i några färska tomater), två pkt mozzarella, och sist men inte minst parmesan (jag körde på grana padano då jag inte är ett stort fan av parmesan)

Så det du gör är att skära upp auberginen och lägga på en plåt, salta mycket och låt sitta i 20 min. Medan sätter vi på ugnen på 200 grader, i med olja i pannan sen ner med lök, vitlök och chilli (jag skivar vitlöken ist för att pressa), låt stekas en stund, sen i met tomatpurén som också ska fräsa i pannan en stund. I med krossade tomater och krydda med chilli explosion, salt o peppar. Såsen ska puttra tills den blir mer fast än rinnig. Släng i lite basilika om så önskas.

När auberginen stått ett tag torkar du av vätskan som bildats med papper, sen in med dom i ugnen i 20 min, vänd på dom efter 10.

Ut med auberginen, börja med ett lager av tomatsåsen och varva sen aubergine med mozzarella. Avsluta med parmesan.

20 min till i ugnen och sen är det klart!

Puss


Gillar

Kommentarer