Operationen klar!

Nu är jag äntligen vaken, åkte ner för operation vid 7.40 och fick massa EKG och lappar satta på kroppen varav två lappar var sånna stora man ser på film som de använder för att starta hjärtat om de stannar. Fick ligga o vänta på min läkare i typ 20 min sen sattes allt igång. De var typ 7 pers som stod runt mig o skulle göra olika saker medan jag bara låg med en syrgasmask o nått sömnmedel inskjutandes i armen helt tyst och blundade. Tillslut blev jag helt varm och jätte tung i kroppen, samma känsla som när man blir yr och tror man ska svimma.
Förra gången jag gjorde operationen, ett år sedan, så kom jag in i operationssalen och så sövde de mig direkt vilket va så skönt. Men de sa att de gör så när de är första gången och man är yngre.
Vaknade upp, fortfarande i operationssalen. Eller vaknade och vaknade...jag öppnade ögonen lite halvt o minns att jag kollade på klockan o att den var typ 11. Sen mumlade jag till nån av sköterskorna att jag hade as ont i min vänstra häl haha. Efter de blev jag, fortfarande halvsovandes, rullad till uppvaket där de va så ljust att jag faktiskt blev klarvaken.
Fick sen glamoröst nog kissa i nån äcklig balja och sen kom mamma o vi åkte upp till mitt rum igen. Nu är kl snart 13 vilket innebär att jag får börja stå upp och kissa igen.
Kort va de gjorde under operationen (enligt den version som jag vet, alltså inte så medicinskt korrekt kanske) De går in med tre ”rör” i ljumsken, upp i hjärtat, startar hjärtklappningen för att de var felet i hjärtat sitter sen fryser de nån elektrisk nerv eller nått som gör att jag får mina hjärtklappningar. Efter de väntar de nån timme sen sätter de igång hjärtklappningen för att se om de försvunnit eller inte.


Efter operationen är de ca 5% som får tillbaka hjärtklappningarna och måste göra om operationen (Jag).
Kommer säkert va en av de 5% igen och behöva göra om de ännu en gång men har haft ändå så pass bra upplevelser att de inte skulle var några problem för mig att göra de haha.
Vet att jag var sjukt negativ i förra inlägget men allt gick faktiskt över förväntan och väldigt bra, klart att de inte var helt perfekt, de är de ju aldrig. Men annars, väldigt bra.

Gillar

Kommentarer