Några tips för att må bättre

Allmänt

Antar att det kanske är dags att berätta för er bloggläsare, om varför inte V nämns på bloggen längre. Det är så att vi har en paus. Vi har ju varit tillsammans i nu 3 år och 8 månader, alltså i princip hela mitt tonårsliv och han och jag är det finaste jag varit med om. Men när man varit tillsammans så länge blir det tillslut dags att ta en stund ifrån varandra, för bådas skull. Vi älskar fortfarande varann jätte mycket men pausen är för vårt bådas bästa. Sen får vi se vart tiden tar oss.

Jag tänkte iallafall dela med mig av mina enkla tips för att måå liiite bättre under perioder där man kanske dippar och känner att man inte orkar mer. Vi som går i skolan vet ju att stressen ibland tar över och gör att man bara vill krypa ner under täcket. Även relationer kan göra att man känner sig helt ensam och rastlös. Både skolan och relationer har iallafall för min del på sista tiden påverkat mig väldigt mycket och därför tyckte jag att dessa tips passar. För de funkar iallafall för mig.

1. Sysselsätt dig själv så mycket du bara kan. När man är van vid att vara i ett förhållande och umgås eller prata med någon person konstant blir det en stor omställning när det här ändras. Man kan känna sig otroligt ensam, uttråkad och meningslös. Då är det viktigaste att lära sig att underhålla sig själv, det blir dels mindre ensamt och tankarna hålls i styr. Det optimala är såklart att umgås med sina vänner men annars är träna ett sjukt bra sätt att fördriva tiden. Åka till gymmet gör att man känner sig produktiv och ger en energi.

2. Organisera framtiden. Jag själv är en sucker för att planera. Jag strukturerar upp alla viktiga händelser med olika färger och kategorier i min kalender vilket gör att jag lätt kan se allt jag har planerat framöver och därmed känner mig mindre stressad. Det gör även att jag ofta är ute i god tid till att plugga till prov osv.

3. Unna dig. Är du ledsen och stressad eller bara tycker något är allmänt jobbigt. Unna dig. Kanske låter otroligt klyschigt eller töntigt men det är verkligen just då om någon gång som du ska vara så snäll mot dig själv du bara kan. Har du bråttom? Unna dig en taxi istället för att springa i regnet. Vill du verkligen ha en tröja men som kanske är liiiite för dyr, köp den och ha ångest senare (skämt o sido) är du sugen på nått gott, ät det! Och åk sen och träna så mår du riktigt extra bra av all energi du får.

4. Sista tipset jag har och det som jag använder mest just nu själv är att inte tänka så mycket. Det är så lätt att överanalysera, fundera och gå runt och gnaga på saker men man måste bara släppa tankarna. Inte tänka på allt jobbigt även om det är otroligt svårt, styr bort tankarna så fort du bara kan genom att sätta på en youtube video eller kolla på gamla roliga bilder på mobilen eller bara lyssna på musik.

Hoppas ni uppskattar mina små tips för att må bättre. Puss!

Gillar

Kommentarer