Morotskaka Recept

Allmänt
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna. Cream Cheese Frosting
Vispa alla ingredienser krämigt.
Bred frostingen över morotskakan. Nu när de är alla hjärtans dag blev det rosa frosting

Gillar

Kommentarer