Mitt hjärtproblem

Allmänt, Träning och Hälsa

Titeln får det att låta mycket värre än vad det är. Några i skolan har sätt att jag har lappar klistrade på överkroppen med sladdar som hänger, det är en långtids EKG maskin som läser av mina hjärtslag, min puls osv. Jag har den för att jag då och då får hjärtklappning vilket innebär att mitt hjärta under några minuter slår jätte jätte snabbt så att man ser det på bröstkorgen. Dessa hjärtklappningar gör mig svimfärdig och rädd, eller inte så rädd längre då jag lärt mig hantera det men förut var jag rädd. Jag ska ha EKG i 2 veckor vilket är otroligt ovanligt. I vanliga fall brukar man bara ha det här maskinerna i ca 24h. Men eftersom mina hjärtklappningar händer så oregelbundet och utan en speciell orsak så måste jag ha EKG't i 14 dagar dygnet runt (förutom när jag duschar såklart). Jag har bara haft lapparna och det i tre dagar men jag har redan fått utslag och de kliar som sjutton vilket är sjukt irriterande... Jag har även gjort ett ultraljud på hjärtat och fått se mitt eget hjärta slå med alla klaffar och förmakar osv vilket var sjukt obehagligt.. ni som har mig på snapchat såg ju hur det såg ut.

Målet med EKG är att fånga hjärtslagen när hjärtklappningen sker i den lilla dosan där det sparas och på så sätt lista ut vad det egentligen är som händer och varför jag får ett rusande hjärta helt plötsligt.

Men jag ville iaf bara förklara så att ni förstår varför jag har lappar på kroppen för det är inte lätt att dölja dem varje dag :)

Gillar

Kommentarer