Mina bästa hudvårdstips

SkönhetInnehåller affiliate-länkar

Nu när det är vinter och kallt har min hy och säkert många andras en tendens att bli sjukt torr, framförallt i vissa partier av ansiktet. Jag har verkligen insett att nyckeln till bra hy är att lägga ner tid och verkligen ta hand om den. Inte bara göra rent med vatten i duschen eller tvål, för de blir inte rent. Och det behöver inte heller kosta en förmögenhet även om det jag insett funkar bäst för mig och mamma råkar vara lite pricey... Men jag rengör och återfuktar iallafall min hy såhär:

1. Rengör ordentligt, jag använder först ett sminkbortagnings vatten från Bioderma på en bommuls pad och tar bort lagret med smink. Därefter använder jag en ansiktstvätt från Clarins som är super skonsam och som inte torkar ut. Det är en till grej jag lärt mig, har du oljig hy så blir det bara värre om du använder en uttorkande ansiktstvätt, om ansiktet producerar mycket olja så är det dens sätt att visa att du måste återfukta mer. Jag blöter ansiktet med vatten, lägger lite av ansiktstvätten på min foreo och kör med den i ca 2 min i hela ansiktet. Foreo är mitt absolut bästa tips för att verkligen få ren hy, man behöver inte köpa den största o mest avancerande för 1,7k utan man kan börja med deras mini budget version som kostar 270 kr typ.

2. Som sagt, återfukta. Efter rengöring brukar jag rulla med min dermaroller från swiss clinic. Denna gör små små hål i huden som gör att serum och ansiktskräm sjunker in djupare. En dermaroller kan reducera både rynkor och acneärr. Jag använder alla krämer och serum från märket Carita i serien ideal hydration och de har verkligen gjort under för min hy. Förra vintern hade jag dryspots på kinderna som gjorde att sminket la sig jätte fult.... nu med all återfuktning så är de inget problem längre.

3. Sen avslutar jag med en ansiktsmist också från Carita, den brukar jag köra på morgonen också innan smink för att ge en extra boost för huden.

Gillar

Kommentarer