Middag i Lund, Recept

Testar på något nytt, delar med mig av min första ordentliga hemma middag i lund. Jag Agnes och Ebba åt detta hos mig igår och det blev en succé. Så receptet är till 3-4 personer. Det du behöver är:

-Pasta för 4 personer, gärna något av den platta breda spagetti sorten

- 2 burkar Creme fraiche med smak av saffran och tomat

- 1 hel röd eller orange paprika

- En hel eller halv gul lök

- Några (typ 5-10) små tomater beroende på size

-En halv vitlöksklyfta

- En burk handskalade räkor i lake

Och sen är det så enkelt som att steka paprikan, löken och tomaterna i olja eller smör tills de blivit mjuka, pressa i en halv vitlöksklyfta (här hällde jag också i en skvätt vitt vin men de är obtional, vinet måste dock kokas ett tag extra) i med creme fraichen (två burkar) och låt det koka upp på låg värme + två matskedar av vätskan som räkorna ligger i. När pastan är klar slängs räkorna i och sen i med pastan (av med värmen här annars blir räkorna gummi). Toppa med lite persilja, de blir gott.

Super enkelt och gott, lyxigt men går jäkligt fort att slänga ihop.

Puss


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229