Jag är numera med....

Bil, eller KÖRKORT rättare sagt. Alltså wow, gårdagen. Kan vara en av de bästa dagarna i mitt liv! Tänk att det kan vara en så stor milstolpe i livet att kunna köra runt själv i en egen bil med körkort.

Jag har då iallafall kört mycket hemma, började övningsköra direkt när jag fyllde 16 vilket nu var ett tag sedan. Sen hade jag ett uppehåll under somrarna eftersom jag knappt var hemma men totalt har jag ändå kört en del. Nu senaste månaderna skrev jag upp mig på Norrorts körskola och tog en singellektion (40 min) och två st dubbel lektioner 2x(40x2).

Totalt har jag alltså kört med körskolan 200 min. Under den tiden hann jag lära mig hur man motorbromsa, vände i korsningar, backa runt hörn, ecodriving och lite sånna där grejer som pappa inte lärt mig. Sista lektionen körde vi uppkörningsrutten (vilket jag inte visste då), det märkte jag igår på uppkörningen när vi körde stora delar av det jag körde på körskolan.

Iallafall. Jag hade bokat en uppkörning och teoriprov 4 november, men förra veckan sa pappa till mig "Äsh, boka en och testa redan nu" Så jag gjorde det. Gjorde teorin i fredags och klarade den med 56 poäng. Sen igår då uppkörning, var inte det minsta nervös då jag inte hade några förväntningar på mig själv, allt gick bra osv. men trodde aldrig jag skulle bli godkänd, få som klarar på första även om man tagit massa lektioner.

Men så säger han när vi parkerat och är klara "Gratulerar till godkänt prov" (!!!!!) Jag kunde ju inte fatta att det var sant. Tror jag hade riktigt tur och var lugn i min körning.

Men så nu har jag mitt efterlängtade körkort, 10 dagar efter jag fyllde 18.

Men om jag ska ge tips till dig som ska köra upp snart: Titta överdrivet mycket i alla backspeglar hela tiden. Kör alltid saktare än hastighetsbegränsningen, och var lugn. Man kan göra massa småfel som knappt kommer göra någon skillnad ifall du är trygg i din körning och kör säkert. 

Puss 


Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Grattis! Tog du manuell eller automat?
claradahlborg
claradahlborg,
manuell 👍🏼
nouw.com/claradahlborg