Första skoldagen + middag hos Stina

Igår hade jag min första skoldag på KINA22 kursen. Började dagen med att cykla 10 min i uppförsbacke till campus, vilket resulterade i att jag kom fram svettig och helt slut haha... min kondis är ett skämt. Gick in i fel byggnad, gick sen in i rätt byggnad men fel ingång så fick vara en typisk "nykomling" och fråga om vägen haha. Gick sen upp 6 trappor till vad som sen visade vara rätt klassrum men som jag fick för mig var fel, så ner igen och sen upp igen för att sedan komma in i klassrummet. Möts av kanske 10 personer varav 6 st är kineser. Visar sig sen att vi ska vara typ 15 men att 5 hade anmält frånvaro från introduktionslektionerna. Rivstartade med kinesövningar och det gick snabbt upp för mig att de kunde mycket mer kinesiska än vad jag trodde. Hoppade ju på en kurs som jag i princip redan läst på SU och tänkte att jag skulle kunna lalla och få A på allt, men nej... fyra personer var ju såklart redan flytande. Så där sjönk självförtroendet. VA BRA!

Sen lunchrast och stressen kickade igång, vid första anblick ansåg mitt dömande jag att ingen i klassen är någon jag kommer bonda med, men så kände jag ju första dagen på SU också. Men ack så fel jag hade. Nu har jag iof bara träffat människorna en gång, men alla visade sig vara trevliga. Jag och en tjej i klassen gick ner till centrum på lunchen för att äta en falafel rulle, 35 (!!!!) ynka kronor kostade den. Helt sjukt billigt.

Sen började lektion två för dagen och jag träffade min andra lärare som verkade jätte bra och vettig. Tror dock som sagt att kursen kommer bli mer kämpig än jag trott.

Men over all bra första dag.

Sen cyklade jag hem, tog det lilla lugna, tills det var dags att fortsätta det eviga cyklande. Denna gång hem till Stina vilket visade sig vara ca 20 min ren uppförsbacke, så även dit anlände man svettig. Stina bjöd på en riktigt utsökt linsgryta med nån citronyoghurt och hemmagjort surdegsbröd. Hade gärna tagit hennes killes plats och bott med hennes istället.

Det blev inte så sent då Agnes och Ebba går upp innan 9 för att plugga i typ 5h i sträck, stackarna. Ekonomi verkar riktigt kämpigt. Tror inte jag hade klarat det helt ärligt.

Idag har jag dock också pluggat, lite grann. Och solat på min uteplats i kanske 10 min, väldigt skönt. Lagade tortellini till lunch och till middag: kyckling med rotfrukter i ugn med en sweet chili/creme fraiche sås, riktigt jobbigt då jag inte fattar ett skit av min ugn.

Det var det. Imorgon har jag mina första lektioner på ZOOM, ska bli spännande.

Puss


Agnes tyckte att maten matchade LYFTen, skoj skoj

Gillar

Kommentarer