Första helgen i Lund

Hej fina ni, här kommer första inlägget från Lund! Vi befinner oss nu inne på tredje dagen i min nya stad där jag ska bo nu på obestämd tid. Vi kom ner fredag eftermiddag runt 14, pappa och jag körde ner med all min packning och mamma + Nina tog tåget. Vi mötte upp Ebba vars lägenhet jag nu tagit över och packade in allting. Tog kanske 3h innan allt var färdigt och lägenheten var precis så som jag ville ha den. Den är på 24kvm (tror jag) på bottenplan med en stor uteplats där jag har en rejäl soffgrupp + grill. Tråkigt att det blir höst nu men hoppas vi får någon helg till då man kan sitta ute i kvällssolen. När vi hade fixat färdigt i lägenheten åkte vi till hotellet och sedan in till City (bor ju dock väldigt centralt), vilket var ca 10 min promenad. Åt middag på klostergatans vin och delikatess vilket var sååå gott. Sen gick vi hem i regnet och jag sov min första natt i lägenheten.

Lördag morgon gick vi upp tidigt för att ta tåget över till Köpenhamn, på tåget öste regnet ner men väl framme kom solen och vi alla ångrade våra tjocka regnjackor vi sen behövde släpa runt på. Vi gick lite i butiker, mamma köpte skor och pappa en t-shirt på illum. Sen gick vi ner till Nyhavn och åt Smörrebröd till lunch, också mycket gott. Under lunchen fick mamma och pappa den briljanta idén att vi alla skulle tatuera oss... Så vi gick till ett ställe med en jätte gullig och duktig kille. Mamma och Nina gjorde varsitt svart hjärta på handleden och jag gjorde ett litet rött hjärta på höften. Har tidigare sagt att jag aldrig skulle tatuera mig men känner nu att det var så rätt, den blev ju väldigt väldigt fin.

Sen gick vi vidare, jag fick välja en jacka som födelsedagspresent. En grön rutig med stor pälskrage. Tåget hem och sen sen middag på deras hotell.

Idag har vi handlat och fyllt min kyl, frys och skafferi så jag har mat i flera månader framöver. Väldigt skönt att slippa tänka på mat faktiskt på ett bra tag. Ätit lunch på Ved, tror jag att det hette, och sen gått runt och utforskat lund lite mer.

Ikväll kommer Ebba och Agnes, kanske Stina och Issa över på middag. Ska bli mysigt, dricka ett glas vin och bara ha de trevligt.

Puss

Lite blod och kräm under plasten, direkt efter, men ni fattar.

Gillar

Kommentarer