Foood (tips)

Allmänt

Tänkte ge mina absolut bästa mat tips till den som är intresserad att testa lite nya restauranger i sthlm! so enjoy!

First up min nya favorit Trattoria Montanari, på grevturegatan 56, asså wow deras mat är såå underbar. Käkat både tryffelpastan och mozarellan och det var bland det bästa jag ätit men vet även att de har en vongole som jag är jäklans sugen på att testa. Mysigt ställe med kanske lite tråkig uteservering, funkar bäst på två personer kanske om man vill sitta ute.

Min andra favvo är Arirang på Luntmakargatan 65, ett koreanskt ställe som kanske inte heller har mysigaste miljön att käka i då ljudvolymen brukar vara ganska hög men maten, har iof inte ätit något annat än deras bimbimbap men kan säga att den är så fantastiskt god. En bimbimbap är en skål med typ nötkött, ägg, gurka, kimchi och massa andra goda grejer som man rör runt och allt bara smakar så gott i munnen. En stor rekommendation!!

asså titta på de!! det vattnas i munnen, och det jag älskar också är att man blir så jäkla mätt!!

 

Typ bredvid arirang ligger Ping's sakura, tror iof att de har stängt atm men där har jag och V varit några gånger och käkat och själva maten är helt okej men det är upplägget jag älskar! Man sitter i som ett eget bås typ så får man ett eget stekbord. Så beställer man in rått kött och lax o grönsaker så får man grilla de själv och doppa i en underbar sås. Tycker de är så mysigt!

Bästa sushistället är alla dar i veckan Yume Sushi på Sibyllegatan 29, precis vid östermalmstorg, så jäkla lyxig sushi och såå god! Även dom har en jätte god bimbimbap men som kanske är liiite stark för min smak. Men deras sushi iaf är maagisk!

Sen om jag bara ska namedroppa lite schysta restauranger som jag brukar käka på annars så är ju såklart taverna brillo underbart, un poco, grand hotels restaurang och hotel diplomat, berns asiatiska, strandvägen 1 och milles.

 

Gillar

Kommentarer