Citron detox

Allmänt
Nu är hösten på ingång och det är dags att städa ur kroppen efter sommar och kanske allt för mycket godheter av olika slag. Sena kvällar, en långsammare matsmältning under sommaren och mycket grillat till middag skapar en hel del orenheter i kroppen.

Att rensa våra toxiner är varken svårt eller omständigt. Det finns massor av huskurer du gör hemma själv för att rensa. Den vanligaste huskuren är varmt citronvatten. Ibland blandas även honung i.
Ett enkelt och effektivt tips att börja rensa är att dricka varmt citronvatten på morgonen. Gör så här: Pressa en halv citron i kokat varmt/ljummet vatten och drick på morgonen ca 20-30 minuter innan frukost. Alltså ungefär när du vaknar. (Borsta tänder innan du dricker citronvattnet). Fördelar med citronvatten är: - Rensar gifter ur kroppen, vilket stödjer kroppen och håller den frisk och därmed ger energi. - Underlättar matsmältningen, och kan hjälpa om du tex har problem med väderspänningar, sura uppstötningar och rapningar.
- Ökar också immunförsvaret - Balanserar PH nivån i kroppen - Bra för huden (genom rensning innifrån och ut) - Bra för munhåla Testa i några dagar och se vad som händer i din kropp. För mig personligen så kommer jag att dricka citronvatten ett par veckor för att sedan gå över till att äta triphala, ett ayurvediskt kosttilskott som bland mycket annat även rensar slagg. Har ätit triphala under hela våren men har tagit ett uppehåll för att låta kroppen vila lite. Nu är det dags att sätta fart med det igen. Inlägg ifrån yoginijoe

Gillar

Kommentarer