Ang. operationen pt1

Allmänt

Skrev det här inlägget i onsdags, alltså dagen innan operationen. Senare kommer ett inlägg om hur jag känner nu efter operationen och hur den gick

Idag började preppen inför operationen imorgon. Jag åkte idag vid 12 från skolan och in till nya Karolinskas hjärt och kärl avdelning där jag och mamma fick komma in i mitt rum, som för övrigt va sjukt lyxigt haha. Nina fick dela rum med någon gubbe som somnade på fjärrkontrollen hela tiden och bytte kanal haha och som dessutom snarkade konstant. Jag hade tur och fick ett eget rum med en otroligt skön säng och en stor TV som jag kunde koppla till mobilen osv. De hade tydligen planerat för att jag skulle sova där inatt men eftersom vi bor så nära så slapp jag det, skönt för jag hade verkligen inte vågat sova själv på ett sjukhus.

När vi kom in i rummet fick jag lägga mig ner ett tag tills en sjuksköterska kom in och tog EKG och blodtryck, haha är så van vid det här laget att jag i princip själv vet var alla elektroder ska sitta. Efter de togs det blodprov vilket jag egentligen hatar men de gick jättebra denna gång, hon var så försiktig så det kändes inte alls, hon ställde sen 1000 frågor som jag knappt fattade men aja, bara massa konstiga frågor om jag hade bakterier osv.

Sen fick jag och mamma ligga och vänta i typ 1,5 timme och somnade nästan precis när läkaren stormade in haha och skulle förklara mer om själva ingreppet och så. Det visade sig sen att han inte var den som skulle operera så jag blev sjukt förvirrad, han snackade om något helt annat och förklarade operationen helt annorlunda och sa även att om de inte funkar skulle de överväga en pacemaker, en fkn pacemaker?!?! Det kommer jag säga nej till.

Men imorgon smäller det alltså. Är inte alls nervös nu men tror verkligen att jag kommer bli det när det närmar sig men de har lovat att ge mig lugnande ifall jag får panik.

Men nu ikväll ska jag iallafall duscha och tvätta håret, sätta på mig en ren pyjamas och lägga mig tidigt i rena lakan. Ska vara på karolinska redan kl 07.00 sen görs nog operationen ganska snabbt inpå.

Önska mig lycka till, puss

Gillar

Kommentarer