Allmänt

Skinny Bitches

Både Demi och Nicole har skrivit bra inlägg om just frasen ”skinny bitches” Ni känner igen de från ”anaconda” och ”all about the bass” antagligen och de kanske inte är många som har tänkt på de men de är klart att någon uppmärksammar det och om man tänker efter, sen när blev de okej att trycka ner smala personer?
Vi lever i en värld där man ska hylla och uppmärksamma ”tjocka, knubbiga, mulliga” osv. Men de finns tjejer som mår dåligt av att vara för smala. Bara för att man är smal, betyder det att man automatiskt blir nöjd med sin kropp? No, I don’t think so. Precis som Demi skriver – De flickor som sitter hemma på rummet och lyssnar på texten där hon sjunger ”Boys like a little more booty to hold at night.”. Förstår ni hur ont det kan skava i hjärtat hos någon som inte tycker att hon har booty nog och ”all the right junk in all the right places”.
I videon är det okej att stöta ut den tjejen som då ska representera ”det smala idealet” (som för övrigt är en riktig människa. Kan vi bara ha det i åtanke, hon är en verklig person med en verklig kropp som Meghan Trainors musikvideo fullkomligt ratar.). Det är så jävla fel att visa i en video som nästan har 300 miljoner visningar.
De tjejer som är skinny, inte har the booty eller curves. What about them? Jag skulle själv kunna ta illa upp, eftersom jag inte har den mest ”curvy” kroppen men I don’t. Jag vet bättre.
De ända jag tycker synd om är de som inte vet bättre.
Jag tycker alla är fina som dom är och ingen förtjänar att tryckas ner, right?
Tjejer är tjejer, och kroppar är kroppar. PUNKT

 

0 svar till “Skinny Bitches

 1. Anonym skriver:

  Jojo, såklart exsisterar "skinny shaming" och vi borde inte fokusera mindre på det men i dagens samhälle kan man inte jämföra hur många smala som blir nedtryckta med hur många tjocka som blir nedtryckta och hånade varje dag, man kan jämföra det lite med feminism, såklart har män också jätte många olikheter i samhället som verkligen inte är ok men just nu är det medt för kvinnor? Fattar du?
  Har verkligen inget emot inläggen, tycker verkligen det är sjukt bra att du inte bara snackar om jackor för 6000, utan också tar upp extremt viktiga ämnen som tex, kroppsideal, creed till dig för detta

 2. anonym skriver:

  Sååå bra skrivet clara du är en sån underbar förebild!!!!

 3. Saga skriver:

  Håller helt med! Tänk om en smal tjej hade sjungit det motsatta "fuck those curvy/fat girls in the club". Det hade inte varit okej någon stans likxom och artisten hade nog fått massor av skit. Men Nicki ba slinker undan. 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.